Hjelp / Ofte Stile Spørsmål

English

Hjelp / OSS

Om Bilkraft

Hvordan lader jeg med Bilkraft?

Du må registrere et betalingskort i Bilkraft. Deretter velger du ladestasjon i app-en, kobler til ladekabel og trykker start lading i appen på ladepunktet du har tilkoblet. På noen ladere må man også trykke på en fysisk startknapp etter man har koblet til kontakt og startet lading i appen. Du avslutter ladingen med å stoppe ladingen i appen eller å bruke stoppfunksjonen på ladestasjonen. Ikke trykk NØDSTOPP for å avslutte ladingen.

Kan jeg ha flere samtidige ladinger?

Ja. Så lenge din Bilkraft-konto har gyldig betalingskort og ingen feilete betalinger, kan du starte flere samtidige ladinger.

Kan jeg lade med SMS?

Ja og nei. Bilkraft støtter ikke betaling på telefonregningen (med overtaksert sms). Men hvis du har en Bilkraft-konto med betalingskort, kan du kan du starte lading med SMS med samme telefonnummer som kontoen din. Transaksjonen for lading vil bli trukket fra ditt registrerte betalingskort. Du starter lading ved å sende «LADING START <ladepunkt> <regnummer>» til 1960. Eksempel: «Lading start D1 EL12345». Lading stoppes ved å sende «LADING STOPP» til 1960.

Hvordan ser jeg prisinformasjon for lading?

Prisinformasjon er angitt for hver ladestasjon inne i appen. Det er ulike priser for type lader og operatør av laderen, du ser alltid riktig prisinfo i appen.

Ladebrikker

Hvilke ladebrikker støtter Bilkraft?

Bilkraft støtter i prinsippet alle ulike RFID-brikker som laderne kan lese. Bilkraft har testet og verifisert at brikker fra NAF, Møller Bil og Elbilforeningen (den tradisjonelle sorte brikken) virker. Bilkraft har ikke egne ladebrikker.

Hvordan registrerer jeg ladebrikker?

Dette finner du under brukerprofil i appen. Bedriftsprofiler har også registrering av ladebrikke på bilkraft.no web.

Hvordan lader man med ladebrikker?

Brikken må registreres på din konto i Bilkraft. Koble ladekabel til bil, hold brikken ved lesefeltet på ladestasjon og følg instruksjonene på lader. Laderen vil kjenne igjen din Bilkraft-konto og lading starter. For å stoppe lading holdes brikken opp til laderens lesefelt på nytt. Du kan også stoppe og sjekke ladingen fra appen.

Hvordan kan man se ladinger utført med ladebrikker?

Når ladingen pågår, vil den vises i appen. Ladingen vises også i kvitteringer, som en vanlig Bilkraft-lading.

Ladebrikker med egne priser/ladetilbud ("roaming")?

Hvis du har fått med en ladebrikke sammen med et abonnement fra produsenten av bilen din, kan disse ofte brukes på Eviny og Lyse ladere. Disse ladingene kommer ikke på Bilkraft-kontoen din. Eksempler på slike brikker og tjenester er Audi E-tron Charging Service, Charge My Hyundai, Mercedes ME, Volkswagen We.Charge, Skoda PowerPass osv. For disse leser av brikken på laderen for å starte og stoppe.

Betaling

Hvilke betalingsmidler støtter Bilkraft?

Bilkraft støtter kortbetaling (kreditt- og debitkort).

Er det mulig å få etterskuddsvis papirfaktura/EHF til en bedriftsbruker?

Bilkraft støtter som utgangspunkt kun kortbetaling per i dag, men bedrifter med stort ladebehov kan kontakte vår kundeservice for å søke om dette.

Jeg er registrert som bruker på en bedriftsprofil. Hvordan kan jeg bruke denne kontoen for en lading?

Som bruker av bedriftsprofil, vil du få opp Bedriftens navn/kort som et betalingsmiddel. Velg dette før lading for at ladingen går på bedriftens konto. (Bedriftskonto sin eier kan legge til brukere på Bilkraft-websider)

Ladevindu

Hvordan kan jeg se ladeinfo mens jeg lader?

Vi viser ladeinfo fra ladestasjonen i aktivt ladevindu. Bilkraft-appen støtter visning av ladeeffekt (kW), Batterinivå (%) og energimengde levert (kWh). Dette vises automatisk hvis ladestasjonen sender denne informasjonen. Forskjellige ladestasjoner kan sende inn forskjellig informasjon.

Hvorfor er ladeeffekt i app annerledes enn det bilen rapporterer?

I appen viser vi ladeeffekt som laderen sender ut. Det kan være noe energitap til kabel, varme og andre funksjoner på bilen (f.eks. klimakontroll og vifter) før nettoeffekten på batteriet. Det kan også være forsinkelser i ladedata fra laderen.

Hvorfor får jeg lavere ladehastighet enn bilen kan ta?

Laderen gir ut den effekten som bilen ber om, begrenset oppad til laderens maksimale ladeeffekt (som regel 50/75/150/200/350 kW på hurtigladere). Det er bilens batterisystem som bestemmer hvor mye effekt den kan ta. Hovedfaktorene som begrenser ladeeffekten på bilen er temperatur på batteri og hvor mye strøm batteriet har. F.eks. lader mange normalt saktere på kalde vinterdager, og elbiler tar inn lavere effekt jo mer strøm de har allerede på batteriet. Det kan derfor ta like lang tid å lade fra 80% til 100% som det tar fra 20% til 60%, fordi bilen tar lavere effekt mot slutten med nesten fullt batteri. Så hvis man ikke trenger helt fullt batteri for å komme frem, så kan man spare tid på å lade til 70-80% og heller legge inn et nytt ladestopp.

På AC-ladere er det i tillegg en egen lader i bilen som bestemmer makseffekten, og dette varierer per bil og batteritype. Vanlige makseffekter er 3 kW til 22 kW, og de fleste nye biler støtter minst 7 eller 11 kW effekt.

Nødstopp

Dersom du opplever problemer med pluggen sitter fast i bilen og at den ikke løsner etter avsluttet lading, kan det noen ganger hjelpe å trykke NØDSTOPP på laderen. Dersom du gjør det er det viktig at du trekker den ut igjen etterpå. Du vil bli belastet som normalt selv om ladingen avsluttes med NØDSTOPP. Endel ladere har ikke nødstopp-knapp fordi laderen selv vil avbryte ladingen når en feil oppdages. Vi har en egen hjelpeside for når kabel sitter fast: Kabel sitter fast

Tilbakemelding og feilmeldinger

Hvordan kan jeg gi tilbakemelding på Bilkraft og melde om feil på lader?

Kontakt oss på telefon 55 57 00 00 eller send oss en epost på hei@eviny.no
Ladere som drives Bergen Kommune har egen support- og kontaktinformasjon skrevet på ladestasjonene (Bymiljøetaten).

Vilkår og betingelser

Hvor kan jeg finne vilkår for bruk av Bilkraft og informasjon om hvordan dere behandler min personopplysninger?

Vilkårene og bruk av personopplysninger er angitt under Vilkår under «Om Bilkraft» på hovedmenyen.

Scroll til toppen